Przepis na : śniadanie
Aksamitne żółtko rozlane wśród uduszonych do miękkości pomidorów, podsmażonej cebuli, pieczarek, cukinii i papryki - najlepsze śniadanie inspirowane kuchnią izraelską. Składniki: średnia cebula ząbek czosnku 8-10 małych pieczarek mała cukinia 2 dowolne kiełbaski (u mnie parówki) 3-4 średnie pomidory (opcjnalnie puszka pelatti) sól, czarny pieprz, oregano, tymianek 2-3 jajka łyżka masła łyżka oliwy Sposób przygotowania: Na średniej wielkości patelni rozgrzewamy oliwę z masłem. Cebule drobno siekamy i szklim... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...