Kandyzowane śliwki nadziewane orzechami

Kandyzowane śliwki nadziewane orzechami

Kandyzowane śliwki nadziewane orzechami

Przepis na : deser

  Zostałam obdarowana dużą ilością śliwek a że powideł i śliwek w syropie wystarczy mi na kolejne 3 lata postanowiłam poszukać co jeszcze z owych śliwek można zrobić. Trafiłam na przepis Lucyny Cwierczakiewiczowej na kandyzowane śliwki z liściem laurowym i orzechami. Pychota!     Kandyzowane śliwki nadziewane orzechami SKŁADNIKI: (na 4 małe słoiki po 200ml) 1kg śliwek węgierek 1/2kg cukru 4 liście laurowe nadzienie: około 10-15 orzechów włoskich WYKONANIE: Węgierki myjemy, bardzo delikatnie n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję