Swieta coraz blizej.Na stoliku obok kanapy zapisana olowkiem karteczka z lista spraw do zalatwienia. Wiele pozycji jeszcze nie zrealizowanych.Do kupienia ostatnie prezenty. W tym roku pomyslalam o nich duzo wczesniej i dzis ta jedna sprawa juz mnie nie stresuje.Wigilijne menu w powijakach. Sa takie dania, bez ktorych w mojej rodzinie nie ma Wigilii, nie ma Swiat i one maja swoje stale miejsce, ale co jeszcze przygotrowac? Moze cos nowego? A moze dobrze znane potrawy w nowej odslonie?Robiac zakupy wpadly mi... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...mmmm :) wygląda smakowicie :) ale do podsmażania rzeczy lepiej nadaje się olej rzepakowy niż oliwa - lepiej znosi zmiany temperatur i nie zmienia smaku :) oliwa jest lepsza na zimno
Gruszko z fartuszka wiem, ze do smazenia najlepszy jest olej rzepakowy. Niestety mam kilka zlych przyzwyczajen, z ktorymi walcze i widzisz nawet odruchowo podaje tak na blogu.Moze to powinno byc moje postanowienie na Nowy Rok, by pozbyc sie reszty tych zlych nawykow.pozdrawiam
widziałam już ten przepis na innym znanym portalu. Uczciwiej byłoby dodać miejsce inspiracji... przepis fajny
Anonimowy Gosciu dziekuje za wpis. Zastanawiam sie teraz czy autor/ka innego bloga umiescila zrodlo inspiracji? Jesli zamieszczam przepis w 100% oparty na innej publikacji zawsze podaje zrodlo. Gdy wprowadzam swoje zmiany nie zawsze podaje zrodlo inspiracji. Tak bylo i tym razem. Z czystym sumieniem moge jednak napisac, ze nie sciagnelam tego przepisu z innego bloga, inspiracja dla mnie byl o ile dpbrze pamietam miesiecznik Kuchnia.Milego wieczoru, pozdrawiam