A do barszczu drożdżowe paszteciki

A do barszczu drożdżowe paszteciki

A do barszczu drożdżowe paszteciki

  Zachowując tradycję, ale też zaspokajając kulinarne oczekiwania moich domowników, co roku na Wigilię przygotowuję paszteciki. Są one nieodzownym towarzystwem dla barszczu serwowanego tego wieczoru. Moje pierwsze paszteciki nie zaliczały się do szczególnie udanych. Po pierwsze były za duże, po drugie ciasto pozostawiało wiele do życzenia. W trakcie pieczenia stało się twarde i suche, i nic a nic nie przypominało ciasta drożdżowego. Od tamtej pory podjęłam kilka prób, zanim upiekłam paszteciki, k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

paszteciki, drożdżowe, paszteciki drożdżowe, grzyby, ciasto, pieczenie, zupa grzybowa, pieczarki, mak, cebula, mąka, susz, barszcz, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto na niedziele, por , zapiekanka, lekka, zapiekanki, siekane, jajko, cukier, sezam, boże narodzenie, porem, roladki, ciasto z makiem, pieczarki w cieście, lekkie ciasto

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kasia - Codzienność i Marzenia, 17 grudnia 2012 12:27:15

Wyglądają przepysznie. Ja w ub roku piekłam tzw. kapuśniaczki (kaputa i grzyby suszone) wyszły przepyszne. Ja to z ciastem drożdżowym bywa rónie - mnie zdziwiło, to że pierwsza porcja wyszła taka sobie a już druga taka jak powinna być. Może dlatego, że przed włożeniem do piekarnika chwilę paszteciki leżały i cuś tam zadziało się z ciastem :)A skoro tak zachwalasz swój przepis - koniecznię muszę go spisać :)

Anonymous, 17 grudnia 2012 12:31:49

Mam pytanie czy mozna je zamrozic po upieczeniu?Wygladaja przepysznie.Pozdrowienia.Karo

Karolka, 17 grudnia 2012 12:40:38

Kasiu masz racje co do ciasta. Czasem wychodza ladne wypieki, innym razem nie. Karo mialam taki plan by te paszteciki zamrozic, ale tak szybko zniknely, ze nie zamrozilam. Nie wiem wiec do konca jakie sa po rozmrozeniu.pozdrawiam

Agata, 17 grudnia 2012 13:17:34

O, z sezamem się jeszcze nie spotkałam na pasztecikach. Pysznie. ;)

Małgosia, 18 grudnia 2012 22:54:38

U nas też tradycyjnie paszteciki do barszczu. :) Lubimy. :)

Majana, 18 grudnia 2012 23:49:32

Śliczne te paszteciki.:)Ja tez lubię, ale w tym roku zrobiłam uszka:)

qrsant, 20 grudnia 2012 21:54:02

Ostatnie dni to walka w kuchni i przygotowywanie produktów na święta. Między innymi paszteciki - pierwszy raz w życiu je robiłem i efekt mnie zaskoczył. Nie wyglądały jednak tak profesjonalnie jak na zdjęciach powyżej.

Karolka, 21 grudnia 2012 09:06:45

Grsant mam nadzieje, ze mimo innego wygladu smakuja tak jak trzeba. Moje pierwsze paszteciki byly bardzo nieprofesjonalne, wygladaly jak dziwne twory.Agata sezam to bardzo fajne wykonczenie. U mnie wlasciwie przez przypadek, bo zapodzialam gdzies mak ;-)Malgosiu :-)pozdrawiam