Chleb pszenno-żytni z ziarnami
Chleb pszenno-żytni z ziarnami
Smaczny chleb pszenny na żytnim zaczynie z duża ilością ziaren słonecznika oraz siemieniem lnianym i sezamem. Bardzo łatwy do wykonania. Zaczyn 4 łyżki zakwasu żytniego razowego (z mąki typu 2000) 1 szklanka mąki żytniej razowej 1 szklanka wody Składniki wymieszać i zostawić w przykrytym naczyniu na 10-12 godz., w ciepłym miejscu. Ciasto cały zaczyn 4 szklanki mąki pszennej typ 450, 500 lub 550 8 łyżek słonecznika 2 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki sezamu 5 łyżeczek otrębów pszennych lub żytnich 2 łyże... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb
Autor
panda_68
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, słonecznik, ser, chleb na zakwasie, chleb z ziarnami, chleb razowy, łatwe ciasto
Inne przepisy z Przepisy na domowy ser i chleb
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję