Kiszona kapusta w słoikach.

Kiszona kapusta w słoikach.

Kiszona kapusta w słoikach.

Składniki : 2 kg białej kapusty 25 dkg marchewki 2 cebule 2 i 1/2 łyżki soli kminek Sposób wykonania :   K apustę oczyść, poszatkuj. Marchewkę obierz, opłucz pod bieżącą wodą i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz, pokrój na cienkie plastry. Wszystkie warzywa wymieszaj razem, dodaj sól, kminek i ponownie dokładnie wymieszaj wszystko razem. Przełóż do kamionkowego garnka ( lub dużego słoja ) dobrze ugnieć. Całość przykryj talerzykiem i obciąż kamieniem lub dużym odważnikiem. Odstaw na 4-5 dni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję