Przepis na : obiad
Pizza „Calzone” to świetny sposób na pozbycie się resztek (oczywiście świeżych resztek ) i zapasów z lodówki. Sposobów na jej przygotowanie jest mnóstwo, w zależności, na co mamy ochotę. Trzeba znać sekretny sposób na ciasto, który ja znam od mojej Mamy i Babci. Jeśli zrobisz ciasto tak jak ja, a do sosu użyjesz ketchupu pikantnego Kotlin to wyjdzie Ci Calzone „palce lizać” i będziesz mógł imprezować #BEZograniczeń. #smaknr1 Składniki na ciasto: 480 g mąki luksusowej typ 550 50 g drożdży z kostki 5 łyżek ole...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.