CIASTO GRUSZKOWE Z AMARETTO

CIASTO GRUSZKOWE Z AMARETTO

CIASTO GRUSZKOWE Z AMARETTO

Piekłam to ciasto już 3 raz i choć ponownie wyszedł mi lekki zakalczyk (a może ono tak ma właśnie wyglądać?), to postanowiłam wstawić ten przepis na blog. Sprawdzałam w internecie i innym osobom wychodzi podobnie. Duża ilość mokrych składników robi swoje. Następnym razem pokroję jabłka i gruszki na duże kostki i mam nadzieję, że wtedy będzie lepiej. Ciasto jest przepyszne i dlatego (choć trochę wstyd pokazać zakalec) chciałam o nim napisać: gruszki idealnie komponują się ze smakiem Amaretto i migdałów. Recepturę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

PrzepisyAleksandryPrzepisyAleksandry

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, lekka, jabłka, orzechy, pieczenie, cukier, gruszka, słodkie, susz, cynamon, cytryna, wiśnia, włoska, orzechy włoskie, ciasto z gruszkami, lekkie ciasto, ciasta z jabłkami, słodkie ciasto, ciasto z orzechami, ciasto na niedziele, pieczone jabłka, jabłka pieczone, lekkie dania

Inne przepisy z Przepisy Aleksandry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 18 lutego 2013 22:47:07

też mam przepis na ciasto, które zawsze się nie dopieka ale i tak wszystkim smakuje:)

Anonymous, 21 lutego 2013 12:32:03

Ciasto nie wygląda, jak zakalec. To od mokrych owoców. Pozdrawiam