Ta pasta to prawdziwy hit :) Kiedy zrobiłam ją po raz pierwszy od razu wiedziałam, że zostanie w mojej kuchni na dłużej. Jest świetną alternatywą na buraka, który znudził już nam się w formie sałatek czy kremów. Ponadto zawiera dużo witamin, jest lekka i bardzo pożywna :) Do jej wykonania potrzebujemy: 500 g ugotowanych buraków, 500 g fileta z kurczaka, 1,5 l bulionu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżeczka soku z limonki, sól, pieprz, czosnek, szczypiorek do dekoracji Ugotowane i obrane buraki ścieramy na tarce o gr... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...