Jak zrobić domowy twaróg

Jak zrobić domowy twaróg

Jak zrobić domowy twaróg

Nawet na hali targowej, tam gdzie zaopatruję się w sezonowe i lokalne produkty „od baby”  bałabym się kupować mleko prosto od krowy. Nie wiem, czy pochodzi od zdrowego zwierzęcia, a nie mam na tyle odwagi, żeby zapytać. Jajka, to co innego, ale masło, śmietanę i mleko wolałabym nabyć z pewnego źródła. Na szczęście w sklepach można kupić mleko w worku , najbardziej zbliżone do świeżego mleka krowiego, z którego można zrobić wspaniały domowy twarożek. Jedyne czego potrzebujemy, to coś, co sprawi, że mleko się... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Posadzone i zjedzone

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję