
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Coraz częściej zastanawiam się, co by tu zrobić w tym roku. Na razie z nowymi pomysłami jakoś mi nie idzie, ale są potrawy, które na stole znaleźć się muszą. I do nich z całą pewnością należy żurek. A żeby był żurek, najpierw trzeba zrobić zakwas. Przepis zaczerpnęłam z bloga ChilliBite, gdzie […] czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...