Włoskie pączki z ricotty – baci di ricotta
Włoskie pączki z ricotty – baci di ricotta
Przepis na : deser
Włoskie pączki z ricotty, czyli baci di ricotta to małe serowe pączusie, które przygotujemy w pół godziny. Ricotta nadaje im wilgotności, a migdałowe amaretto i cynamon wspaniałego aromatu. Idealny deser! Szczególnie polecam na czas karnawału i w tłusty czwartek – nie warto stać w kolejce po (często chemiczne) pączki, gdy możemy je zrobić sami i do tego tak szybko! U mnie zniknęły zaraz po podaniu. Włoskie pączki z ricotty: 250 g sera ricotta 3/4 szklanki mąki tortowej (90 g) 2 ekologiczne jajka 1 ły... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pączki, ser, deser, desery, ciasto, ciasteczka, pączki pieczone, szybki deser, szybkie ciasto, ciasta tortowe
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję