Faszerowane jajka to banał, ale nietypowo nadziane mogą cieszyć podniebienie nie tylko na Wielkanoc i święta, ale także na zwykłe śniadania. Ja jajka z awokado mogłabym jeść na okrągło. Uwielbiam ten smak. Na Wielkanoc także u mnie zagoszczą. Z tą różnicą, że oprócz musu z awokado, jajka zostaną otulone kocykiem z wędzonego łososia – w ten sposób nie tylko ciekawiej się prezentują, ale jeszcze dodatkowo zyskują na smaku. Z porcji otrzymamy osiem połówek. Jajka faszerowane awokado w kocyku z łososia: 4... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...