
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, czas więc zacząć planować świąteczne menu. Jego podstawą są jajka. Najczęściej podajemy je w bardzo tradycyjnej formie. Dziś zapraszam na łatwe w przygotowaniu muffinkowe jajka, które ozdobią świąteczny stół. Składniki 6 jajek 4 łyżki majonezu sól, pieprz Dodatkowo: foremki silikonowe do muffinków 1 rzodkiewka szczypiorek Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Foremki sylikonowe smarujemy dokładnie olejem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...