Przepis na : śniadanie
Kiedy wstaje się rano, a w domu panuje już chłód rzeczą dla mnie oczywistą jest wyciągnięcie rondelka, płatków owsianych i mleka. Już kiedy się ją przyrządza, stając w ciepłych oparach mleka od razu robi się cieplej, milej, jakby czas zwolnił. Uwielbiam w niej to, że jest tak uniwersalna - w zależności od tego co do niej dodamy za każdym razem smakuje inaczej. Dzisiaj zapraszam Was na owsiankę z jabłkiem, rodzynkami, cynamonem, kardamonem, świeżym imbirem, skórką i sokiem z cytryny i miodem. Pysznie... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...