Oto moje kolacyjne odkrycie. Składniki typowe, można z nich zrobić jajecznicę lub omlet, ale można też zapiec - i to jest świetny pomysł! Polecam każdemu kto lubi jajka i zapieczony ser. Jedzonko wychodzi pyszne, puszyste z chrupiącą skórką - czego chcieć więcej? ;-) Jajecznica a`la omlet czyli szynka zapiekana z serem SZYNKA ZAPIEKANA Z SEREM Na około 10 sztuk: 3 jaja 1 szklanka mleka 150 g szynki drobiowej 150 g żółtego sera 5 pomidorków cherry łyżka masła gałązka świeżego rozmarynu sól mieszanka ostrych przy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...