Przepis na : śniadanie
Uwielbiam pasty na kanapki, ale oczywiście tylko te, które są samo robione. Te kupne mi w ogóle nie smakują. Długo nie robiłam pasty z wędzonej makreli, więc dziś nadrabiam zaległości. A jest to mój ulubiony dodatek do kanapek. Zresztą mojego męża też. Zapraszam !!! Składniki: 1 wędzona makrela (większa), garść posiekanego szczypiorku, 1 ogórek ( korniszony), 1 łyżka majonezu, 3 łyżki musztardy sarepskiej, sól, pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy ze skóry i dokładni... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować, piec i robić wszystko co jest z tym związane. Najchętniej w ogóle nie wychodziłabym z kuchni. Każda wolną chwilę poświęcam na gotowanie. Działa to na mnie relaksująco, odprężająco pozwala mi zapomnieć o wszystkich moich smutkach.
Postanowiłam podzielić się z Wami moimi kulinarnymi osiągnięciami i dlatego powstał blog Passion-of-cooking. Oprócz tego chciałam zebrać wszystkie przepisy w jednym miejscu tworząc moją książkę kucharską;-)
Na łamach mojego bloga będziecie mogli śledzić moje kulinarne poczynania. Zachęcam również do próbowania moich przepisów.
Wszystkie przepisy, które zamieszczę będą przyrządzone przeze mnie a wypróbowane przez męża i przyjaciół;-)