Przepis na : kolacja
Zupa pomidorowa, zmiksowana z warzywami. - 3,5 litra wody - 2 marchewki - 2 pietruszki - 1/4 selera - niewielki por - sól, pieprz, liście laurowe - ziele angielski - 2 uda kurczaka - 1 i 1/2 litra sosu pomidorowego, lub z 4 puszki z całymi pomidorami U da umyj, wrzuć do zimnej, osolonej wody, dodaj kilka ziaren pieprzu, 3 liście laurowe i 5-6 ziaren ziela angielskiego. Obierz i umyj warzywa, wrzuć do wywaru. Gotuj na małym ogniu ok. 1,5 godziny. Wyjmij uda, wlej pomidory, zagotuj. Po około 20 minutach, zmiksuj... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne