Piernik kawowy z dodatkiem suszonej żurawiny i orzechów włoskich, przełożony powidłami śliwkowymi to pyszne ciasto, które idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Oczywiście nie ma potrzeby czekać na Święta, tak naprawdę możecie taki piernik upiec już dziś! Chociaż nie wiem jak Wy, ale ja pierniki i pierniczki jem tylko w czasie okołoświątecznym – wtedy smakują mi najbardziej. *Wpis powstał przy współpracy z marką Ariete . Składniki /keksówka 28×10/: 2 jajka 120 g drobnego cukru do wypieków 125 g masła ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...