Przepis na : podwieczorek
Przepis na puszyste, delikatne i bardzo smaczne racuchy jogurtowe z truskawkami. Fantastyczne, sezonowe danie na kolację lub podwieczorek. SKŁADNIKI: 250 G JOGURTU NATURALNEGO 250 G MAKI PSZENNEJ 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA 1 ŁYŻECZKA SODY OCZYSZCZONEJ SZCZYPTA SOLI 2 JAJKA 200 G TRUSKAWEK 2 ŁYŻKI CUKRU 2 ŁYŻKI OLEJU OLEJ DO SMAŻENIA ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: DO MISKI WBIĆ JAJKA I LEKKO JE ROZTRZEPAĆ. DODAĆ JOGURT, 2 ŁYŻKI OLEJU I CUKIER. NASTĘPNIE DO MISKI PRZESIAĆ MAKE WRAZ Z PROSZKIEM DO PIECZE... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni