Słodki sos chilli, dokładnie taki sam jak w barach azjatyckich. Lekka kwaśność bardzo dobrze równoważy jego słodkość. Wyraziście pikantny, o ciekawej konsystencji. Świetnie nadaje się do większości dań kuchni chińskiej i tajskiej np. do sajgonek. Jego przygotowanie zajmuje zalewie kilka chwil. Co prawda istnieje możliwość kupienia gotowego sosu w sklepie, lecz domowy nie zawiera dodatkowych niechcianych chemicznych składników. A co ważniejsze jest o wiele smaczniejszy. Z tego co wiem, to nawet we wcześniej ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...