Przepis na : śniadanie
Pozostając jeszcze w temacie jajek, śniadań, a także Świąt Wielkanocnych bo to już jutro. Chciałbym zaproponować jeszcze jedną sytą paleo przekąskę: jajeczne muffinki z bazylią i boczkiem. Muszę się przyznać, że to jedno z tych dań, które lepiej smakuje niż wygląda. Robiąc je po raz pierwszy jakiś czas temu wszyscy byliśmy zaskoczeni jakie jest smaczne. Taki efekt wow, znacie to uczucie? Bierzecie kęs jakiegoś dania i wtedy jest to “WOW, ale to dobre”. To właśnie było z tymi muffinkami. Są bardzo miękkie, a ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...