Dziś mam dla Was kolejny pomysł na naleśniki! Tym razem będzie troszeczkę ( ale tylko troszeczkę :p ) bardziej kalorycznie niż zawsze! Ale ojj tam ojj tam , taka dawka kalorii od czasu do czasu absolutnie nie zaszkodzi ;) Cieniutkie naleśniki zrumienione na prawdziwym, pachnącym maśle i zapiekane z jajkiem sadzonym i serem żółtym – u mnie cheddarem. Danie niesamowicie smaczne i niesamowicie sycące! Idealne zarówno dla długie, leniwe śniadanie, jak i obiad. Gwarantuję, że talerz zostanie opróżniony do zera... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/