Bogracz ( z węgierskiego bogrács ) to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. W Polsce przyjęło się , że tym mianem nazywamy zupe gulaszową , która najczęściej jest w takim żeliwnym kociołku przyrządzana nad ogniskiem. Ale nie nie nie, do rozpalania ogniska absolutnie nie będę Was namawiać ( chociaż tak byłoby najlepiej i takiego klimatu i smaku na pewno nic nie zastąpi ) to jednak pokażę Wam jak w prosty, szybki sposób przygotować taki bogracz w domu. Prawidłowo przyrządzony bog... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/