Składniki; 1 pierś z kurczaka ,2 udka 3 marchewki 2 pietruszki kawałek pora groszek konserwowy 1 jajko 3 ziarenka ziela ang. 2 liście laurowe 2 ziarenka pieprzu odrobinę pietruszki do dekoracji 1 kostka rosołowa 2 łyżki octu Wykonanie; Mięso myjemy.Wkładamy do garnka ,zalewamy wodą tak aby było przykryte.Dodajemy por ,marchewkę i pietruszkę przekrojoną na pół,oraz ziele ,pieprz .liście laurowe i kostkę rosołową Solimy,ale tylko troszkę,ponieważ kostka rosołowa jest dość słona.Wywar gotujemy na małym ogniu ok... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...