Wypoczęta, nieprzejedzona, radosna i pełna energii wracam po świątecznej przerwie do blogowania:) Mam nadzieję, że i Wy czujecie przypływ wiosennej mocy. Zaczynam od pomidorowej zupy z soczewicą. Jest aromatyczna, syta, gęsta, rozgrzewająca - mnie wystarcza za cały obiad. A Wy jakie macie kulinarne plany na dziś?;) Składniki: 1 puszka krojonych pomidorów 0,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego szczypta chili 0... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...