Znacie te ciastka, pieczone w specjalnych formach? Orzeszki nadziewane kajmakiem to mój smak dzieciństwa. Próbowałam kilku przepisów na ciasto, ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Ciasto wychodzi kruche, delikatne, ale dobrze trzyma kształt i nie rozpada się pod dotykiem. Nadziewam je kajmakiem wymieszanym z posiekanymi orzechami. To nadzienie sprawia, że skorupki nie rozmiękają zbyt szybko, pozostają kruche i chrupiące. W zależności od wielkości formy wychodzi ok 60-80 gotowych ciastek (czyli skorupe... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...