Print Pieczeń wieprzowa z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą Przepis dodany przez Marcin Porcja 4 Czas Przygotowania 2 godz Poziom Trudności średni Przepyszna pieczeń wieprzowa w sosie własnym, z pięknego kawałka schabu, z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty. Serdecznie polecam, pychota! Składniki Mięso: 0.5 kg schab wieprzowy 3 ząbki czosnku 1 kostka wołowa mąka olej woda przyprawy: 1/2 łyżeczki przyprawy kebab gyros, papryki słodkiej, szczypta kminu rzymskiego, szczypta pieprzu cayenne, ziół ... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...