Gęś pieczona w całości II
Gęś pieczona w całości II
Przepis na : obiad
Listopad, czas więc pomyśleć o dawnej tradycji pieczenia gęsi na Świętego Marcina. Po zeszłorocznej bardzo smacznej gęsi upieczonej wg przepisu Jamiego Oliviera , w tym roku także zdecydowaliśmy się na gęś pieczoną w całości . Teraz mamy nie tylko dużo pysznego mięsa, ale także smalcu, które z pewnością połączymy we francuskim smarowidle rillettes . Składniki na gęś pieczoną w całości 1 cała gęś (ok. 5 kg) 2 limonki 2 cytryny 1 łyżeczka kozieradki 1 / 2 kory cynamonu 8 goździków 2 cząstki gwiazdki anyżu 2 łyżeczki ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary
Autor
niecodziennikpary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, obiad, dania mięsne
Inne przepisy z niecodziennikpary
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję