Ryba po japońsku w cieście naleśnikowym

Ryba po japońsku w cieście naleśnikowym

Ryba po japońsku w cieście naleśnikowym

Gdy mamy ochotę na rybkę bardziej wyrazistą w smaku niż ryba po grecku, przygotujmy rybę po japońsku. Z Japonią ma zapewne tyle samo wspólnego co ta pierwsza z Grecją, ale przecież nie chodzi o nazwę tylko o smak :) Jest wyśmienita zarówno na zimno jak i na ciepło. Składniki: 1 kg filetów z ryby ( u mnie dorsz), 2 słodkie czerwone papryki, ½ litrowego słoika ogórków konserwowych, 2 duże cebule, Na zalewę: niepełna szklanka octu 10% ( około 200 ml), 1,5 szklanki wody, ¼ szklanki oleju, 1,5 łyżki cukru, 2 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Violcia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ogórki, ciasto, papryka, ciasto naleśnikowe, ogórki konserwowe, zupa pomidorowa, słoik, ryba po grecku, dorsz, jajko, ryba w ciescie, owoce morza, boże narodzenie, ryby w zalewie, ryby smażone, ketchup pomidorowy, ryba w occie, ciasto na zimno, warzywa na patelnie, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Nie tylko w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.