Pani Walewska (pychotka)

Pani Walewska (pychotka)

Pani Walewska (pychotka)

Ulubione ciasto moich rodziców. Dwa blaty kruchego ciasta z dżemem, bezą i płatkami migdałowymi, przełożone kremem maślano-budyniowym. Przekładaniec naprawdę godny uwagi. Daję słowo, że będziecie wracać do tego przepisu, a Wasi goście będą zachwyceni ;) Polecam! Składniki: (na formę o wymiarach 25x35 cm) Ciasto kruche: 220 g zimnego masła 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 6 żółtek Beza: 6 białek w temperaturze po... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Autor

Justyna DraganJustyna Dragan

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, placki, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, budyń, porzeczki, czarna porzeczka, ciasto z białek , ciasto z bezami, bez pieczenia, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto budyniowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z porzeczką, placki ziemniaczane, mleko w proszku

Inne przepisy z Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.