Lekki wilgotny biszkopcik, krem budyniowo-maślany z dużą ilością brzoskwiń, delikatna kokosowa beza i odrobina czekolady na górze. Prawda, że brzmi wspaniale? To takie ciasto, które nada się na każdą okazję, od święta i na co dzień. Składniki łatwo dostępne, przygotowanie nie wymaga dużych umiejętności, a smak zrekompensuje poświęcony czas. Bardzo polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach ok. 42x29 cm) Biszkopt jasny: 4 jajka szczypta soli 3/4 szkl cukru 120 g mąki pszennej Nasączenie: 1/4 szkl mleka 1 łyżeczka c... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Zrobilam. Wyszlo pyszne. I tak jak przepis radzi - najlepiej zrobic 2 dni wczesniej. Ciut czasu, ale przepis bardzo latwo jest napisany i trudno sie w nim zgubic.