Arbuz jest trochę zapomnianym i niedocenianym przez nas warzywem/owocem (tutaj toczą się spory). Kojarzy nam się głównie w swojej typowej postaci, gdy jemy go łapkami ;). A można z niego wyczarować cuda! Lemoniada, koktajle, desery (w tym galaretki), a nawet i ciasta. Mój Arbuzowy Duet to ciasto na zimno, bez pieczenia i uwaga mimo iż na takie nie wygląda jest ciastem dietetycznym. Nie znajdziecie tu ani grama bitej śmietany! Deser bazuje na jogurcie naturalnym i arbuzie. Przepis jest na małą tortownicę o ś... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...