Ta rustykalna wytrawna tarta z figami i kozim serem na orzechowym spodzie to prawdziwa uczta dla podniebienia. Słodkie, skarmelizowane figi, wyrazisty ser kozi i wytrawne kruche ciasto z dodatkiem orzechów włoskich to gwarantowany hit na waszym stole. Galette z figami i kozim serem – idealne połączenie Świeże figi to wyjątkowy dodatek do każdej potrawy. Urozmaicą owsiankę na śniadanie i dodadzą charakteru grzankom z serem pleśniowym czy sałatkom. Ja uwielbiam je w wersji zapiekanej, gdy są mięciutkie ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...