Przepis na : deser
Odwrócone ciasto migdałowe z czerwonymi pomarańczami wygląda jak z najlepszej cukierni, a w smaku – mmm, palce lizać. To idealne ciasto do kawy i herbaty bazuje na kultowym, brytyjskim przepisie na madeira cake . Jest lekkie, mocno cytrusowe i z wyraźnie wyczuwalnym smakiem migdałów. Madeira cake – ulubione migdałowe ciasto Brytyjczyków Brytyjczycy kochają tzw. tea cakes , czyli ciasta do herbaty. Gdy wejdziecie do cukierni czy kawiarni w Wielkiej Brytanii w gronie tea cakes najczęściej znajdziecie ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...