Muffinki zeberki

Muffinki zeberki

Muffinki zeberki

Muffinki zeberki Skoro babka może mieć paski, to muffinki tym bardziej. Takie wykonanie szczególnie przyciąga wzrok  małej społeczności. Z chęcią wyciągają rączkę po dokładkę.  Składniki: (na około 12 muffinek) Na ciasto: 1,5 szklanki mąki + 2 łyżki 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 0,5 szklanki oleju 3/4 szklanki napoju gazowanego (np. typu sprite lub wody gazowanej) Na polewę: 3 łyżki masła ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My sweet a life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.