Deszczowa pogoda popsuła mi plany na długi, wiosenny spacer. Pozostaje mi tylko zaszyć się w domu z dzieckiem na macie i zimną kawą czekającą na stole. Obudziłam się właśnie, że za niedługo Wielkanoc. I wypadałoby zamieścić na tą okoliczność jakieś nowe przepisy. Oczywiście nie może zabraknąć jajek. Robiłam ostatnio takie z suszonymi pomidorami i bardzo nam posmakowały. Dlatego zostawiam Was dzisiaj z przepisem na owe jajka. Składniki: 10 jajek 100 g serka o smaku suszonych pomidorów (takiego do smarowania na ka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...