PRL od kuchni: Ciepłe lody

PRL od kuchni: Ciepłe lody

PRL od kuchni: Ciepłe lody

Przepis na : deser

Delikatna pianka oblana gorzką czekoladą w wafelku, zwana ciepłymi lodami :) Pamiętacie ten smak? Mi takie lody kupowała Babcia, wtedy mi nie smakowały, ale teraz... Słodki powrót do dzieciństwa ;) Przepis znalazłam na stronie ' Raz a dobrze '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 10 ciepłych lodów: 3 białka 330 g cukru 80 ml soku z cytryny  40 ml wody 10 wafelków Składniki na polewę: 150 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W garnuszku umieszczamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.