Kapusta Babci Halinki

Kapusta Babci Halinki

Kapusta Babci Halinki

Już siedemnastowieczni Europejczycy wiedzieli, że kapusta kiszona to samo zdrowie. Odżywiali się nią marynarze w czasie długich rejsów. Chroniła przed szkorbutem, odmrożeniami, pomagała na owrzodzenia i bóle reumatyczne. Kapusta kiszona to źródło potasu, wapnia, witamy C. Reguluje pracę układu trawiennego. Jest naturalnym antybiotykiem. Wszystko to wiedziała także Babcia Halinka. Dlatego jej kapusta kiszona z kaszą jęczmienną zawsze gościła na spotkaniach rodzinnych. Składniki 700 g kapusty kiszonej 1 l zi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kapusta kiszona, kasza, pierogi przepis, pierogi, do pracy, grzyby, mięso, pierogi z kapusta i grzybami, dania na gorąco, dania bez mięsa, mięsa pieczone, bez pieczenia, pierogi z mięsem

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.