Przepis na : obiad
Shoarma pita na talerzu Za oknem już jesień, ciągle pada deszcz, coraz szybciej robi się ciemno... Leżąc wspominając ciepłe dni, przypomniała mi się wycieczka do Aten i malutka niedaleko Akropolu knajpka w której byliśmy na obiedzie. Zainspirowały mnie wspomnienia do zrobienia sytego oraz smacznego obiadu. Składniki / 4 porcje 1 kg Shoarma wieprzowa 750 gr frytek 1 ogórek zielony 1 cebula czerwona 5 pomidorów koktajlowych 4 pity oliwa z oliwek woda Sos tzatzyki 400 gr jogurtu greckiego 200 gr ogórka z... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...