Fuczki z prawdziwkami

Fuczki z prawdziwkami

Fuczki z prawdziwkami

Fuczki to potrawa ukraińska, które w Bieszczadach dobrze są znane, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty przygotowywane, dobrze doprawione na tłuszczu wysmażone.  Ja jednak je zmodyfikowałam i prawdziwków do ciasta, dodatkowo dodałam.  Grzyby pierwsze z cebulką wysmażyłam, z dużą ilością przypraw i w bulionie je udusiłam. Kapusty do nich dodałam i z ciastem całość zmieszałam.  Powiem TAK. smakowały rewelacyjnie, wyśmienicie, genialnie, a przygotowuje się je prosto, naprawdę banalnie. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ciasto, kapustą, mielone, placki, kapusta kiszona, drobiowe, naleśniki, ciasto naleśnikowe, placki ziemniaczane, naleśnik, marchewka, ciasto na naleśniki, drugie danie

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.