Francuskie zwijańce z mieszanką ziaren i migdałów

Francuskie zwijańce z mieszanką ziaren i migdałów

Francuskie zwijańce z mieszanką ziaren i migdałów

Gotowe ciasto w lodowce sobie czekało i w co się zamieni nie wiedziało. Migdały, sezam ,słonecznik z pomocą przywędrowały i razem się zmieszały. Do siebie sos z agawy, cynamon zaprosiły i z ciastem wspólnie zwijańce wymyśliły. Smaku Wam nie będę opisywała, tylko do pieczenia zachęcała. Składniki: 50 g tartych migdałów Back Mit, 100 g słonecznika łuskanego Kresto, 50 g sezamu Kresto,   szczypta mielonego cynamonu, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego (2 x 375g). syrop z agawy.   Przygotowanie: Mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, syrop, słonecznik, ciastka , ciasteczka, sezam, mielone, tarta, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, polewa, roladki, francuskie, sosy, słodkie, sos do mielonego , ciastka z ciasta francuskiego

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.