Znowu polecam przepis na sałatkę z brokułem. Skoro brokuł tak dobrze komponuje się z innymi składnikami to trzeba korzystać i tworzyć różne zestawienia. Tym razem połączyłam go z jajkami, kukurydzą i wędliną. Prosto, zwyczajnie i bardzo smacznie. składniki: 2 brokuły 6 jajek 1 puszka kukurydzy 250 g chudej wędliny majonez świeżo zmielony pieprz Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Brokuły ugotować al'dente, osączyć i wystudzić. Kukurydzę osączyć na sicie z zalewy. Ugotowane jajka pokroić... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...