Przepis na : śniadanie
Dziś na śniadanko pyszna pasta z wędzonej makrelki :)składniki:1 makrela wędzona2 jajka ugotowane na twardo1 mała cebula 2 łyżki majonezu1 łyżka koncentratu pomidorowegodo smaku sóldo smaku pieprz czarny mielonyMakrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem. Jajka i cebulę pokroić w drobna lub średnią kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez oraz koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem i znowu dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem. czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Spróbuj dodać do niej jeszcze dwa średnie, twarde kiszone ogórki pokrojone w kosteczkę i jedną łyżkę majonezu zastąpić łyżką musztardy. Prima sort :-)
dziękuję za radę na napewno spróbuje z tymi dodatkami, przy tej paście można różnie kombinować i dodawać różne dodatki a i tak zawsze będzie pysznie :)