
Przepis na : śniadanie
Kolejna propozycja nadzianych jajeczek. Tym razem nafaszerowałam je zielonożółtą masą z awokado i żółtek, na wierzchu posypałam przyprawą z suszonych pomidorów i natką. Wspaniale prezentują się na talerzu i świetnie smakują. składniki: 5 jajek 1 średnie dojrzałe awokado sok z cytryny do skropienia awokado 1 łyżka majonezu suszone pomidory z czosnkiem i bazylią natka pietruszki Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Awokado przekroić na pół i usunąć pestkę. Wydrążyć łyżką miąższ ze skórki i przełożyć... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...