Syrop Jana III Sobieskiego
Syrop Jana III Sobieskiego
Składniki garść kwiatów kurdybanku 6 szkl. wody miód tyle ile pozostanie wywaru po przecedzeniu,około 3 szkl. Wykonanie Gar ść świeżych liści i kwiatów kurdybanku zalać 6 szklankami wody, gotować, przez 15 minut, przecedzić przez gazę i dodać miód w ilości tożsamej ilości wywaru. Wszystko wymieszać, ponownie zagotować przez 5 minut. Przela ć do małych buteleczek. Syrop może być dodatkiem do herbaty lub ciepłej wody. Bluszcz kurdybanek jest jednym z najstarszych słowiańskich ziół. Sł owianie stosowali go niemal ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojej kuchni
Autor
Jadzia Pepin
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, omlet, jajecznica, rosół, mięso, syrop
Inne przepisy z mojej kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję