
Składniki 5 białek z jajka 1 awokado (to egzotyczna gruszka smaczliwka) 1 gruszka 2-3 łyżki chrzanu sól do smaku Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po ostudzeniu oddzielić żółtka od białek. Białka zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Awokado obrać ,gruszkę umyć ,osuszyć , obydwa owoce zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystkie składniki połączyć ze sobą ,doprawić solą do smaku:)) czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...