Przepis na : obiad
Owsiany zakwas na żur Przygotowanie własnego zakwasu na żur to kwestia zaledwie kilku minut! Tym razem wypróbowałam zakwas owsiany - zmieliłam płatki owsiane, zalałam wodą, dodałam przyprawy i odstawiłam, by po kilku dniach cieszyć się pysznym zakwasem! Żur na zakwasie owsianym wyszedł delikatny i subtelny, zupełnie inny niż ten gotowany na zakwasie żytnim. Jeśli wolisz lżejszą i mniej kwaśną wersję żuru - zakwas owsiany będzie idealny! Zobacz również przepis na -----> żytni zakwas na żur , Żur ,&... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...