Przepis na : śniadanie
Lubicie szakszukę? taką arabską, aromatyczną? W sosie pomidorowym zanurzone są jaja i maczając w nich bagietę czy bułę czy pitę nabieramy porcje dania i zajadamy ze smakiem. Pyszności. Szakszuka smakuje mi zawsze i wszędzie a różne jej odmiany i warianty smakują równie pysznie. Dziś na zielono i ziołowo. Jest aromatycznie i przepysznie. Dobry początek dnia czy obiad po pracy. Dodatek czosnku niedźwiedziego podnosi jej walory smakowe, może być mrożony. Polecam. Ziołowa szakszuka z czosnkiem niedźwiedzim - przepis ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.