
Ponieważ fanką śledzi jestem, wciąż poszukuję nowych smaków które w połączeniu ze śledziami utworzą zgrany duet, tercet czy sekstet. Tutaj połączenie jest znakomite, koper, ziarna i ocet winny, delikatniejszy od zwykłego i dużo zdrowszy. Polecam gorąco na świąteczny stół ale i na co dzień. Dodam tylko że te oryginalne śledzie skandynawskie są bardzo słodkie bo użyto do tej porcji aż 250 g cukru, ja zmniejszyłam tą ilość maksymalnie bo śledzi na tak słodko nie lubię. Śledzie marynowane z koperkiem i jałowcem p... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...
Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.